Дракони, хобити, Дядо Коледа и няколко соленки

Здравейте, покровители на красотата!

На прага на новата година и а-ха края на света отново правим избора, към който самият Парис е прибягнал, избирайки Афродита – посягаме към Красотата. Така и така правилото на естетите гласи, че дори минималното следва да е хармонично оформено, а Чехов е вярвал, че в човека всичко трябва да е хубаво – и дрехите, и думите, и мислите… Но какво се разфилософствах като Гандалф пред вратата на Билбо – я да стягам украсата, че празниците са за това – да напомнят на хората колко е важно да спрем забързания ход, да се вживеем в хармонията на детайла, в синхрона на подправките и магията на ароматите… Така де!

ПОДАРЪЦИ Зима 2012

коледа

Подаръци, които всеки би пожелал – съкровища на фона на пиратски кораб. За всеки по нещо. За дамата – обици и пръстен с кръгли елементи със сребърно покритие, вляво – комплект от мед и червен корал.

С една дума, колкото и минималистични да са подаръците, ако се поднесат оригинално, в подходящиа форма и с подобаващата емоция, те наистина оставят запомнящи се следи. Ето че има и положителни страни на кризата! А и статистиката сочи, че в моменти на недостиг се включва въображението и на преден план излиза това, което не се купува с пари. Народът е казал „Сиромах човек – жив дявол”. Защо се сетих за това ли? Ами защото винаги искаме повече – още подаръци, повече и по-големи изненади, а те струват пари, пък нали е криза…

Една идея за нетрадиционно поднасяне на обици като подарък – сложете ги в домашно приготвени сладкиши. Тук – обици с лилави камъчета и бели перлички, поднесени в чиния домашни соленки с извара.

Друга идея, с която можете да зарадвате приятелите и роднините с детска душа, е да използвате любим филм или герой, който да включите в подаръка-изненада. Да подарите билет или отидете заедно на прожекцията на „Хобитът” с люмибия човек, а после вкъщи да го чака плюшен дракон (или гоблин!), под който той ще открие изненадите си за Коледа… И повярвайте, колкото и да са минималистични, така поднесени, ще предизвикат необходимия ефект, сравним единствено с епохалната битка между джуджетата и орките пред вратата на дракона Смог!

Но дори да нямате драконче, друг вариант за оригинално поднасяне на подарък е да го „замаскирате” и да оставите получателя сам да го намери. Декорирайте масата с коледни свещи, елхови клончета, портокали, свещници и каквото се сети въображението ви и поставете подаръка някъде там между всички тези неща. Изненадата от неочакваното откритие ще надвиши цената на самия подарък  и ще повиши стойността му.

медни

Пръстен с розички поставен в чаша за свещ. Медният цвят на пръстена се слива с медния свещник.

В краен случай може да се облечете като Дядо Мраз (тоест Коледа или Санта) и да донесете подаръците в чувалче. Така и прословутите коледни чорапи да извадите, пак ще има ефект. Кой не иска лично посещение от добрия старец! Само дето ще се наложи да си слагате брада и корем, но сюрпризите, също като красотата, изискват жертви.

Пръстен цветя с кристалче и черни камъни, поднесени лично от миниатюрен санта.

Измислихте ли вече начин да изненадате получателите на тазгодишните си подаръци?

И не забравяйте – жестовете са винаги стойностни и „не всичко що е златно блясък има” (из мъдростите на „Властелина”). Ние с Мистър К. ви желаем весело и оригинално посрещане на празниците, мъдро изпращане и триумфално навлизане в Новата Година!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

07I4LY

Please type the text above:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>