The party is here

Така пише на стената на хола на Веси – моята ученичка, която празнува рождения си ден в просторния си хол, вече с новогодишна украса, елха, пиано и богато отрупана маса с нейните специалитети. Цялата група ахваме – просто е невероятно как сам човек, при това „импровизирайки” е успял да сготви толкова вкусотии. Солени кейкове с праз, маслини, магданоз, тиквени семки, сиренови топчета в кокосови стърготини, сладки пайове с тиква, какао, домашни солети от извара… преяждаме само докато пробваме. А след този ритуал на чревоугодниците се налага и да пеем. Все пак затова сме се събрали – да отпразнуваме рождения ден както подобава на истински дами и джентълмени – със стил, настроение, китара и много-много Бийтълс!

Всички гледат текстовете и пеят! Задължително условие, защото купонът е също нещо като урок по английски. Който не пее, не пие вино!

Това е моята група по английски. Страхотни са – учим, говорим си като стари познати, обменяме си рецепти, житейски опит, практични съвети… А аз смело демонстрирам модните си импровизации пред тях, защото те са доста добър критерий. Понякога ахват, понякога… Но така разбирам дали съм успяла да им събера погледите. На този купон обаче не аз, а те бяха героите в центъра на прожекторите. На първо място, разбира се, рожденичката Веси.

обици

Веси е с обици, които й поднесохме като подарък – лилави сълзички с бели камъчета и пръстен, който сама си беше харесала – квадратен с бели и черни камъни.

После идва ред на адашката й – още една Веси (наричаме я Веси Вес, за да не бъркаме двете Весита), която с подобен чар става естествен център на компанията. Обожава лилавия цвят, в който се появи (и ме засенчи) и веднага започна да прави снимки на шоуто. Веси Вес е журналист и никога не се разделя с необходимия набор артикули – камера, диктофон… Хмм, чудя се какво ли още се крие в малката чантичка, която тя никога не изпуска!

пръстен

Веднага сеоткрои пръстенът Принцеса с лилав камък, който пък е подарък на Веси Вес за нейния рожден ден.

Признаваме, не сме виждали по-бързо сливащ се пръстен с неговия собственик. Той просто си беше направен за Веси!

А после идва ред и на организаторката на групата – Милена. Не искаше особено да ми позира, затова я издебнах, излегнала се удобно пред светещата елха, както винаги разказваща забавна история и заливаща се от смях.

обици

Миленка е с обици рози с бели камъчета също подарък за рождения й ден.

Както може би забелязвате, освен че всички сме имали рожден ден наскоро, сме и доста фотогенични. Прибавяйки и факта, че на всичкото отгоре пеем, направо се чудя дали не е по-добре да се преквалифицирам от учител по английски в нещо като диригент на хор или направо да си сформираме една циркова трупа! Много е забавно с хора, които въпреки възрастта си не забравят и детето в себе си :)

Вече всичко е ясно. Декемврийските празници знаем къде да посрещнем. Подаръците също са ясни. Готвачът е официално назначен. Музикалният инструмент – готов. И компанията – както винаги e една истинска jolly company.

пръстен

Мисля, че от двете Весита стават страхотни модели. Назначени сте, girls, само не забравяйте да си пишете домашните!

Толкова за тази вечер! Мисля да се преквалифицирам официално в моден фотограф. Дано Мистър К. не ми се сърди, но така като гледам, имам око за модели. Кой иска да го щракна?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bm7T3F

Please type the text above:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>