Една истинска рицарска разходка

 БИЖУТА, ОБИЦИ, ПРЪСТЕН

Здравейте, приятели!

Този път ви каня на една есенна разходка из най-прекрасния планински район в околностите на София – село Бов. Или гара Бов, която е по-позната, защото влакчето спира там и къщичките са повече. При всички положения място, което те посреща с табелка Лю – Бов, не може да е лошо!

есенна

бижута с червен камък

През уикенда времето беше чудесно – от онова есенно и слънчево време, което ти позволява да сложиш клин и къса дреха отгоре, за да запазиш женственото излъчване без да умреш от студ. И така, въоръжена и украсена със сигналния червен цвят, тръгнах на поход към това рицарско селище. Защо рицарско ли? Местните с гордост разказват историята за средновековният рицар Сен дьо Бьов, който се заселва по тези места преди има няма 800 години и завинаги оставя името си на тази местност. Не се учудвам, даже ясно си представям как френският кръстоносец, препускащ на път за дома, е останал пленен от красотата на този планински район и е зарязал първоначалната си дестинация. Така де, някаква си Франция!

бов

Това е стълб, на който има паметна плоча, която съобщава, че от основаването на мястото са минали 800 години!

Мястото е наистина уникално. Има река, прословутата гара Бов тъне в зеленина, високите планини синеят и дори самите хора са някак много свежи и по планински услужливи. Жилави, с бляскави очи.

Комплект с червени камъни

Пръстен и обици от мед с червен корал. Есенно, цветно, класическо, контрастно.

Самият Вазов също е бил запленен от красотата и магичното въздействие на това място. Не е чудно, че има дори вазова екопътека – местата, които писателят е обикалял, сливайки се с природата и тънейки в мистично опиянение. И как няма! Докато си в подножието, при реката, си заобиколен от огромни планински масиви, а започнеш ли да се издигаш, гледката става неописуемо величествена, така че дори писателите са безсилни с думите.

червени

Любимата ми червена чанта като акцент и пръстена с червен корал за допълване насиво-черния аутфит.

Над гара Бов се намира и селцето Бов, което се извисява на прилична надморска височина. Ако се качите до горе, и вие ще се извисите със сигурност. Поне ние за малко да литнем от възторг. На връщане, долу до гарата, открихме и рицарски следи – чешма с тамплиерски кръст, издигната от модерните рицари тамплиери, които оценяват добрия избор на Мосю дьо Бов за място за живеене. Присъединяваме се с две ръце и два меча!

Така, есенното ми дефиле се оказа едновременно и планинско, и с лек френски акцент :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

uAm2r

Please type the text above:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>