Сладко от къпини или един истински jam session

ЧЕРВЕНА ГРИВНА И КОЛИЕ

неделя

Pulsera de piel roja

Един вариант за комбиниране с пръстена и другите бижута е ето тази разкошна гривна от ROCAE с червени кожени каишки и огромен орнамент със сребърна баня.

Топъл, вече ухаещ на есен, мързелив неделен следобед, в който перспективата да се надпреварваме по леност с котараците на слънце не ни се стори много плодотворна. И в този ред на мисли дойде и Тя – Идеалната дейност за неделни следобеди в началото на септември. А именно – разходка за Плодове, от които по-късно щеше да се направи най-уханното Сладко.

За мен нямаше по-сладък повод да си спретна един небрежен, леко хипи, леко кънтри стайлинг, с червеникава рокля с принт, черна шапка, високи обувки и бижута за финалния моден щрих. Мистър К. от своя страна също сложи артистична шапка и слънчеви очила и така прекрасен достойно се конкурира с мен. Скочихме в колата, пуснахме си любимия есид джаз и дим да ни няма към Самоков.

Снабдени с къпини (но не и с боровинки, уви) и с чувство за задоволство от разходката, на връщане решихме да спрем някъде по пътя и да вдишаме малко планински въздух. Започнахме да се изкачваме нагоре по извития път в гората, когато аз разбрах как се чувстват дамите, осмелили се да ходят в планината с токчета – като войници, минаващи специално обучение за пазене на равновесие по пресечен терен. Ако питате какво правят жени с токчета по такива места, само отидете до местата с лифт, паркинг и заведения на Витоша и ще видите.

Но красотата изисква жертви или в нашия случай, фотосесията изискваше усилия, затова прескочих гордостта си като влязох за малко в ролята, която досега ме беше възмущавала. Но пък станаха хубави снимки!

Когато слънцето започна да преваля, а ние се изтощихме от позиране и препичане сред дърветата, се метнахме на Тигрицата (колата) и започнахме слизане надолу към града. Малко след язовир Искър внезапно почуствахме глад, затова решихме да се подкрепим с топла рибена чорба в едно от заведенията по пътя, което бяхме набелязали отпреди. Мдаа, нищо по-хубаво от топла храна и едно прекрасно сладко задоволство от разходката с любимия.

На връщане ме осени следната мисъл. Колко малко е необходимо всъщност за добрия стил! Няколко бижута, които да подчертаят линията, но съвсем изчистени и точно на място. Никакви украси, никакви добавки, никаква допълнителна орнаментика. Мистър К. ме слушаше мълчаливо, караше, слушаше и караше, и накрая каза: „А ти не знаеше ли, че най-доброто сладко се прави без захар?”

Огърлицата от любимата ми марка ROCAE стои чудесно на V-образното деколте на роклята, а големият квадратен пръстен допълва комбинацията.

Moda en la calle

Тук се виждат и обиците, които са много изчистени като модел и страхотно се комбинират с черната шапка.

Excursiones de moda

За допълнителен акцент на роклята съм избрала един голям кожен колан, който пък се съчетава с шапката и с малка – черно-бяла кърпа с принт на ръката.

Moda en el Parque

Ето и целият тоалет. На границата между лятното и есенното, ухаещ на циганско лято и предвкусващ аромата на сладко от къпини. Високите отворени обувки в телесен цвят не отклоняват вниманието от горната част – небрежната шапка и женствените бижута.

2 thoughts on “Сладко от къпини или един истински jam session

  1. Pingback: Есенни настроения, листопад и брулени хълмове | Rocae fashion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CSzd

Please type the text above:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>