Една вечер в Созопол

мода 2012 2013

Moda 2012 2013

(мода 2012 2013)  А това е една истинска антика. Камера на над 50 години, която може да снима и на всичкото отгоре е идеална за фотосесия. Виждат се любимият ми пръстен и гривна, които можете да намерите в колекцията на бижутерия ROCAE тук.

Здравейте! Казвам се Зара и съвсем доскоро единственият ми допир до модата беше фактът, че с модния гигант ZARA сме адаши. Оказа се обаче, че след няколко мои импровизации пред фотообектива, усещането за жена изобщо не е толкова страшно. Напротив – съвсем естествено е всяка дама да облича красиви рокли без повод и да носи бижута всеки ден, ей така, за цвят и стил.

И така, подкрепена от моята приятелка Ели Бонева, която сладурски казва на всичко, което облека, че ми „стои страхотно” и личният ми фотограф и любим – Мистър К, който успя да ме щракне дори когато сушах косата си, ще опитам да споделя с вас няколко комбинации от дрехи, бижута, места и всичко, което успя да ни хване погледа.

Първият път, когато се престраших да позирам, бяхме в Созопол, а аз – в малка черна рокля. С Мистър К. бяхме отседнали в стария град, в къща на една от стръмните извити калдъръмени улички, по които минават от сутрин до вечер препечени от слънцето туристи и мързеливи котараци, търсещи сянка през деня. След една чудесна и дълга  разходка привечер из магазинчетата, търговците на книги и антики, галерията и какво ли още не, набелязахме и мястото си за след вечеря. Джаз клубът Michelle, където свирят отбрани и познати за ценителите имена. Подготвихме се психически за вечер с пиано и флейта и се прибрахме, за да се приготвим и на вид.

В случай на спонтанни решения за вечерно излизане като това,

аз винаги прибягвам до класическата малка черна роклядреха, която всяка дама трябва да има в гардероба си. Моята рокличка е с чудесен опростен модел, с набрани къси ръкави, ниска талия и разкошна дантела в долната част. Сложих си високите черни обувки, с които ходенето е трудно, но затова пък веднага придобих официален и супер-дамски вид, и остана любимата ми част – избора на аксесоарите! Всяка дреха се изменя невероятно с комбинацията от бижута, чанта, колани и подобни части от тоалета. Аз знам това и винаги правя „нова” комбинация в зависимост от настроението ми. Този път исках да придам нещо старинно, антично, изискано във вида си, а не толкова модерно и крещящо. Затова избрах една голяма гривна със старинен ефект от бижутерия ROCAE oт колекцията на марката и пръстен Три цветя с черни камъчета, които подхождат на черната рокля. Завърших с висящи обици с малки халки, като в случая исках акцентът да не пада върху тях, защото имах „по-тежки” гривна и пръстен.

Тези бижута са със сребърна баня и са антиалергични, което ги прави много подходящи за тези, които имат чувствителна кожа като мен. Гривната придава „старинно” усещане, а пръстенът-цвете добавя нотка романтика и нежност.

Обиците стоят по-нежно и нямат допълнителни орнаменти като камъни или едри елементи. Привличат вниманието, но не са акцент, а само допълват масивната гривна и пищния пръстен.

Не съм любител на тежкия вечерен грим, затова само подчертах очите с лилави сенки и очна линия, а останалото свършиха бижутата!

За съжаление светлината беше оскъдна, затова тази снимка е с арт-размазан ефект. Тук се вижда целият тоалет в пълния му блясък – вечерен и все пак не прекалено тежък. Реших да комбинирам с любимата ми чанта-плик в телесен цвят, която между другото е доста спортен модел, но в комбинацията с по-„тежките” бижута, придоби веднага изискан вид.

(мода 2012 2013)  А това е една истинска антика. Камера на над 50 години, която може да снима и на всичкото отгоре е идеална за фотосесия. Виждат се любимият ми пръстен и гривна, които можете да намерите в колекцията на бижутерия ROCAE тук.

3 thoughts on “Една вечер в Созопол

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

sdxIuA

Please type the text above:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>